4 Juni - The Wave bild och textbomb :)

Kanab, Utah-The Wave, Arizona med slutdestination Las Vegas, Nevada
 
Vi var uppe tidigt och åt en rejäl frukost för att ha energi inför hiken. Sen plockade vi ihop alla våra saker och åkte mot parkeringsplatsen där vi skulle lämna bilen. Och vilken offroad-körning det var, aaaaaskul :D Tur att Nox var 4wd för det behövdes, och tur att vi inte mötte någon för jag körde som en dåre ;)
 
Väl framme parkerade vi och drog på oss vår tunga väska med vatten(1 gallon drygt 4 liter), nötter, godis och dricka och började vår promenad, eller ja hike. På morgonen var det fortfarande lite kyligare runt 24-28 grader vilket var behagligt då vi visste att det skulle bli varmare. Vi gick en stund i en jobbig terräng med sand vilket tog stryk på benen o mjölksyran kom snabbt :S Johanna var som vanligt navigatör och vår karta bestod av 10 bilder, eller rättare sagt riktlinjer som vi följde.
 
Vår första utmaning var att "bestiga" ett berg, jag trodde seriöst Johanna skojade med mig men icke. HAHAHAHAHA de gick väldigt bra men jag var väldigt skeptisk innan vi var över toppen. Vägen till The Wave var dock lättare än förväntat och vi korsade statgränsen Utah/Arizona strax innan vi började bestiga den härliga uppförsbacken. Väl framme så tog vi en vatten och fikapaus för det var några andra där och tog kort så vi lät dom göra det ifred.
 
Sen började vi utforska stället och ta en massa kort, och med massa kort menar jag verkligen maaaaaassssaaa kort nästan 900 st ;) Men det är okej med så mycket kort för vi kommer antagligen aldrig mer få uppleva det för det är verkligen en once in a lifetime moment.
Vi mötte 3 av de personerna som hade varit med och vunnit lotteriet dagen innan vi började hiken tillbaka till bilen. Solen låg på ganska bra och temperaturen var mellan 38-42 grader men smörjde vi in oss? Nepp! Brände vi oss? Nepp :D 
 
Väl tillbaka i bilen va vi både helt slut, en hike på 5 timmar på sten och berg är verkligen en utmaning! Speciellt för oss som inte hade tränat ordentligt på riktigt länge ^^ Men vi klarade oss så vi satte oss i bilen och började resan mot Las Vegas. Johanna fick ta över körningen de sista 2 timmarna för jag var astrött och stackarn fick uppleva en massa vägarbeten, trafik och smala vägar. Johanna hade även turen och köra in i Las Vegas vilket inte var det lättaste. Eller att köra i Vegas var lugnt men att hitta till vårt hotells parkering var inte lika lätt.
 
Vi bodde på Best Western Casino Royal  och efter en hel del felkörning så fick vi hjälp av personalen på The Venetian som visade vägen. Vi checkade in och plockade in alla våra saker på vårt rum. Vi var tvungen och tömma bilen på allt då vi senare på kvällen skulle lämna in den och byta bil. Vi vilade en stund då vi båda var rätt trötta innan vi drog oss till Las Vegas flygplats för att lämna in vår Nox. Vi lämnade in bilen och ställde oss i den långa kön för att få en ny bil.
 
Tanken var att vi skulle få en 7-sitsig som vi hade bokat från början men vi bad om en mindre vilket slutade med att vi tog en mustang cab istället ;) Killen vid disken följde oss ner där vi fick välja vilken vi ville ha så åkte vi iväg... Vi var lite rädda för bagaget med tanke på alla våra väskor men vi sket i det vid tillfället för lyckan var total typ ^^ Så vi avslutade dagen med att åka nercabbat på The strip i Las Vegas och det var typ 32 grader varmt klockan 11 på kvällen :) Så kan sammanfatta den 4 Juni som en otroligt bra dag som jag iaf aldrig komma glömma :D 
 
 

3 Juni

Kanab, Utah och Page, Arizona
 
Dagen började tidigt då vi åkte till Coyote buttes visitorcenter för att försöka vinna platser till The wave. Vi var där tidigt och va lite väl kaxiga för var inte så många där när vi dök upp så vi tänkte att det fixar vi... Men sen jävlar kom det folk och när vi fyllt i vår ansökan(en ansökan per grupp dvs en för mig och Johanna) så väntade vi tills klockan blev 9 så började lotteriet.
 
Vi fick nr 5 och totalt var det 65 personer som ivrigt ville ha 1 av de 10 platserna. Första bollen gick ut och den gick till en familj på 5 personer, bara 5 platser kvar. Bollen efter där var bara 1 person(då kändes inte hoppet helt åt helvete) och den tredje bollen bara studsade ut och vilket nummer va de? JODÅ NR 5 :D Jag kollade på Johanna o bara: YEEES. Folk skrattade och jag var typ aslycklig.
 
Sen fick 2 andra killar de två sista platserna sen fick vi vara med på en genomgång. Vår karta var ett papper med 10 bilder. 5 riktmärken på ditvägen och 5 riktmärken på tillbakavägen ;) Och de va viktigt att vi var vana hikeare, JOOO de va vi ju verkligen ;) Sen åkte vi tillbaka till hotellet och åt frukost innan vi bokade på en ny natt på hotellet. Dock va vårt rum redan uthyrt så vi fick byta rum och blev uppgraderade till en svit - vår lyckodag :D
 
Sen vilade vi en stund innan vi åkte till Page för att besöka Horseshoe bend. Att gå i flipflop på en sand och stenväg i 40 graders värme är INTE att rekommendera, och inte gå utan en vattenflaska :D Efter en stund med kort och värmeslag så drog vi till Walmart för att bunkra upp med hikingskor till Johanna, vatten i mängder, socker och nötter. Va förbi Glen Canyon dam också! Resten av kvällen spenderade vi med att bada, äta goopizza från pizzahut(vi fick några vänner i kassan där ;)), kolla på Twilight och bara slappa inför morgondagens hike!
 
 

2 Juni

Cortez, Colorado-Four corners monument (Utah, Arizona, New Mexico och Colorado) via Monument Valley till Kanab, Utah
 
Som vanligt var vi morgontrötta så vi kom inte iväg förrän 12-tiden :P Vi åkte till Four corners monument och stod i 4 delstater samtidigt. Riktigt coolt faktiskt, ett ställe mitt ute i ingenstans ^^
Sen begav vi oss mot Monument Valley. Utah´s natur var helt jävla fantastisk. Berg, röda berg och jaa. Ni kommer se på bilderna så fattar ni ;) Vi stannade till vid Mexican hat för lite kort och crazy körning i sanden.
 
Sen stannade vi vid Forrest Gump skylten vid Monument valley och tog lite kort, la oss mitt i vägen och grejer. Inget att rekommendera när det är varmt för man bränner sig på asfalten ;) Vidare genom Monument valley och till Kanab.
 
Tanken var att stanna i Page men kontoret för tillståndet till The wave var i Kanab så vi åkte dit. Kvällen spenderades med att bada i hotellets pool, äta vår första pizza från pizzahut, dricka björnbärsvin och kolla på Twilight ;)