Operation!

Torsdagen för 4 veckor sen så var det dags för Tindras knäoperation. Hennes knä gick ur led men hon har själv aldrig visat något utan sprungit på som vanligt men detta var tydligen ett medfött fel då bägge knäna är dåliga på henne :(

Mamma lämnade henne på morgonen och hela dagen på jobbet gick segt även om Enya var med mig en stund och underhöll mig. Klockan blev äntligen 16 och vi kunde åka och hämta henne. En trött och hög Tindra möttes vi av. Veterinären Marie (på Min veterinär i Skultorp) berättade att operationen inte gått som planerat då hennes skelett var så hårt och lyckades spricka. Men hon hade gjort en annan lösning som hon själv trodde skulle funka precis lika bra som den vanliga lösningen!

Vi åkte hem och hela torsdagskvällen så var det lugnt hemma hos föräldrarna. Första natten gick sådär. Sov väl ca 2 timmar för hon låg i en bur och där är hon inte vad vid att vara. Samt att hon fortfarande var påverkad av narkosen+morfinplåstret. Första helgen flög förbi med väldigt mkt slappande hos päronen(vi bosatte oss där). Jag var ganska rastlös för när man är van vid att kunna göra vad man vill var man nu tvungen att tänka på en nyopererad hund samt en till hund. På söndagen fick vi äntligen ta bort plåstret som hon störde sig på(hon gick baklänges de första dagarna pga det)! 

Vi började röra på henne lite och hon var glad och gick gärna men blev snabbt trött den första vecka. Men efter att de tog bort stygnen efter 10 dagar och hon blev av med tratten efter 14 dagar så är hon precis som vanligt. Lika busig, vilket är jobbigt eftersom hon inte får springa, hoppa, busa osv. Men Tyson är försiktig med henne, hon förstår att hon inte får gå i trappor(även om hon lyckats gå något av misstag)

Hon har fått åka barnvagn för att Tyson ska få komma ut och hon också ska få lukta lite och bara få va med. De senaste 2 veckorna har promenaderna utökats till 10 minuter 4 gånger om dagen(när det inte regnar för då vägrar hon gå) och hon går som hon aldrig blivit opererad ens. Samma gamla hund vilket var skönt för många hundar kan bli deprimerade av att inte få röra på sig som vanligt. 

Igårkväll så hände någonting som vi aldrig varit med om tidigare. Hon hoppade upp i soffan hos mamma och pappa när dom satt där! Dom har en pall där som dom kan hoppa på så de kan komma upp men den har vi tagit bort eftersom hon inte får hoppa men igår hoppade hon upp utan den. Vilket iofs inte var bra men både jag och pappa tyckte att det kanske var ett tecken på att hon känner att hon kan ta kraft med benen och det har hon kanske inte kunnat göra tidigare? Mamma var orolig som väntat men efter dagens besök på Min veterinär så kan vi pusta ut!

Röntgenbilderna såg jättebra ut. Marie fick även se hur hon går och hon var väldigt förvånad hur bra hon gick och stötte på benet. Men hon har gått ordentligt på benet sen hon blev av med plåstret för 3 1/2 vecka sen. Hon hade tom börjat få muskler i benet och det var över förväntan :) Så nu har vi en trött Tindra här hemma som ska få slippa operation och nedsövning ändå tills i Mars för då ska operation 2 genomföras på de andra knät sen kommer vi förhoppningsvis ha en glad Tindra som kan hoppa upp i soffan och springa som en tok(fast de har hon iofs gjort innan) ;)

Trevlig kväll på er :)

Och här ligger hon nu min duktiga tjej <3

Kommentera här: