16 Juni

Madonna inn via Sequoia nationalpark med slutdestination Portersville
 
Morgontrötta som vanligt ^^Pratade med päronen en sväng innan vi checkade ut och lämnade vårt rosa rum! Vi var förbi fiket och köpte en väldigt rosa kaka som hette pink champange. Vi hade bestämt oss för att göra en avstickare från Highway 1 för att besöka Sequoia nationalpark och världens största träd, General Sherman. 
 
Vägen till Sequoia var väldigt fin men mycket sand, sten osv och väldigt mycket trafik men solen sken på bra :D Väl framme till ingången av nationalparken så fick vi se väldigt mycket av nationalparken för General Sherman var en bra bit in. Vägen var liten och väldigt krokig med riktigt snäva svängar men mustangen körde på bra fast var nervös för bränslet där ett tag ^^
 
Väl framme parkerade vi och tog en liten hike ner på ca 750 meter. Man mötte folk på vägen upp(ska väl tilläggas att de va en ganska rejäl uppförsbacke) som såg väldigt trötta ut ^^ Väl nere vid General Sherman tog vi lite kort och kollade omkring på de andra stora träden, de var inte små träd några av dom! Sen var det att hikea upp och då förstod jag varför folk såg så trötta ut på vägen upp. Vi var väldigt högt upp och luften var så himla tunn, man tog ett andetag men man kände att man inte fick ordentligt med luft i lungorna, lite otäckt faktiskt!
 
Vi bokade ett boende i Portersville och vägen dit tog en bra stund men vilken otroligt fin väg. Det var åkrar med diverse grönsaker och frukter, oliver, persikor, kål, jordgubbar osv. Var jättefint och man ville bara stanna och ta en persika :) 
 
Vi checkade in på ett motel 6 och hämtade lite taco bell. Kvällen spenderades framför varsin platta/dator som vanligt ;)
 
 
 
 
 

Filmtips!

"The best of me"
  
Filmen är baserad på Nicholas Sparks bok med samma titel. Som med alla Nicholas Sparks böcker och filmer så är det alltid en otrolig kärlekshistoria och oftast med en twist på slutet, så va det även i denna!
 
Filmen handlar de två gymnasieelever Amanda Collier och Dawson Cole blev djupt förälskade i varandra våren 1984. Även om de var från motsatta sidor av samhället så var deras kärlek till varandra så stor att inget kunde skilja dom åt. Men när sommaren led mot sitt slut hände något som skiljde de åt....

Nu, tjugoett år senare, kallas Amanda och Dawson är tillbaka till deras hemstad för begravningen av Tuck Hostetler, Dawsons mentor som en gång gav honom skydd från sin familj. Varken Dawson eller Amanada har levt livet de föreställde sig som yngre och det kunde inte heller glömma den passionerade första kärlek som för alltid förändrade deras liv. Amanda och Dawson utför de instruktionerna Tuck lämnats kvar för dem och inser de att allt de trodde att de visste om Tuck, om sig själva, och om de drömmar de höll kärt, var inte som det verkade. De tvingas konfrontera smärtsamma minnen, sen kommer de två tidigare älskare upptäcka obestridliga sanningar om de val de har gjort. Och under loppet av en enda helg kommer det båda att fundera på, kan deras kärlek skriva ytterligare en historia?

4,5/5 

Jag säger bara en sak SE DEN!! SNYFT film och en sån otroligt fin kärlekshistoria så man får gåshud. Ni måste bara se den, iaf ni som gillar kärleksfilmer och snyftfilmer ;)

 

15 Juni (bildbomb)

Salinas via Highway 1 med slutdestination Madonna inn, San Luis Obispo, Kalifornien
 
Som vanligt är vi inte så snabba på morgonen ^^ Jag mådde verkligen inte alls bra, illamående och huvudvärk. Johanna fick helt enkelt ta över körandet för jag var inte alls på bilkörarhumör! :/ Vi åkte in i Carmel-by-the-sea vilket var superfint om det inte hade blåst, varit typ 15 grader och lite regn i luften ^^
 
Vi åkte tillbaka en bit för Johanna hade läst om någon känd bro som vi trodde vi missat men icke, den kom längre fram ;) Jag mådde inte alls bra under hela resan men höll humöret uppe och tog lite kort utmed vägen men vi stannade bara till på något ställe och tog kort innan vi åkte vidare.
 
Vår slutdestination för dagen var det lite extravaganza hotellet Madonna inn. Jag hade bokat en svit deluxe via hotels och vi hade hoppats på ett grottrum men så blev det inte ;) Vi fick bo i Love nest, perfekt för två tjejkompisar ^^ Vårt rum var rosa, rosa, rosa, blommig och lite fåglar, verkligen tacky men det visste vi om. Vi hade även en trappa mitt i rummet och gick man upp där så hade vi ett utkikstorn över Madonna inn och vägen lite längre bort! HÄR kan ni se vårt rum i en video som jag gjorde, har lite svårt att hålla mig för skratt som ni kanske märker ^^
 
Vi boade in oss lite och skrattade lite åt vårt rum innan vi gick till poolerna. Va 1 vanlig pool och 2 bubbelpooler, ni kan ju gissa vilken vi tog beslag på? Bubbel såklart :D Sen gjorde vi oss redo för att gå och äta på restaurangen på hotellet. Vi gick förbi poolen och tog lite kort vid vattenfallet dom hade där :)
 
Restaurangen var nästan som vårt rum, rosa och blommig men väldigt mysigt och vi fick ett eget bås med en stor soffa! Vi fick först en liten förrätt sen beställde vi en annan förrätt med fikon, pistagenötter och fetaost. Sen fick Johanna en sallad och jag en soppa innan huvudrätten kom. Jag tog en kyckling och Johanna filé mignon, det var verkligen hur mycket mat som helst vi fick ^^
 
Vi tänkte ta efterrätt men vi gick förbi fiket ist och köpte en chokladbit ist och gick mot vårt rum. Vi stannade förbi poolen och Johanna ville bada men inte jag så vi gick till rummet ist. Där njöt vi av vår utsikt då vi satt uppe i vårt torn och spelade in en massa roliga videos och åt choklad :D