BUSY!

Fullt upp hela tiden, kommer inlägg om USA när jag hinner. Hoppas ni har en bra sommar :D
 
Take me back to Oahu :)

19 april

New York-New Jersey-Philadelphia, Pennsylvania slutdestination Washington Dc, Maryland

Morgonen började tidigt som dagen innan. Vi tog och slappade till 7 när frukosten öppnade. Käkade och sen gjorde vi oss redo för att kolla in central park

Det var fint väder och vi strosade omkring någon timme och kollade på omgivningen. Stötte på fina fåglar, ekorrar, sköldpaddor osv. Mitt resesällskap uppskattade central park väldigt mycket, visst är det fint? Speciellt när det blommar :) 

Vi gick tillbaka till hotellet för att checka ut, bege oss mot tunnelbanan och ta tunnelbanan till Penn station för att hoppa på tåget till Newark för att hämta bilen. Bytte till terminal-tåget och åkte till Hertz där vi hämtade ut vår bil. En 2015 års Mazda zx5, väldigt fin bil men nästan lite väl liten för allt vårt bagage :P

Vi påbörjade resan mot Washington. Stannade i new Jersey för att käkade lite lunch innan på åkte mot Philly. Vi hittade smidigt en parkering, till skillnad mot sist när vi tappade bort vår bil i Philadelphia, haha! 

Vi gick igenom Philly, vädret var lite sämre men det spelade inte så stor roll. Gick igenom det vackra staden bort till Rocky steps, eller ja Philadelphia museum of art som det heter :) Jocke sprang hurtigt upp i trapporna! Vi tog och gick tillbaka mot bilen med trötta ben! 

Efter lite strul med parkeringsbiljetten så kunde vi lämnade Philly bakom oss och åka mot Washington. Vägen dit gick bra men närmare Washington började det regna och mitt sällskap sov i baksätet! Efter en felkörning så hittade vi motellet. Checkade in och däckade ganska snabbt! 


18 april

New York

Morgonen började redan vid 4,30, jävla jetlag :P Vi slappade o kollade på tv innan frukosten öppnade vid 7 så vi kände äta. Käkade Frulle, gjorde oss iordning och tog oss till tunnelbanan. Där fick vi äntligen lite wi-fi så blev en wi-fi stund innan vi tog tunnelbanan ner till Battery park :) Där väntade båten ut till frihetsgudinnan! Vi hade fast track biljetter så slapp köa till båten, så gött :) 

Väl ute vid frihetsgudinnan så tog vi oss till henne och började resan upp mot kronan. Vi hade lyckats få tag i kron och pedistal-biljetter så jag var väldigt nöjd. Helen följde dock inte med för det var inte dåligt mycket trappor. 

Första delen till pedistalen var väl helt okej, stort trappor. Stannade där en stund och tog lite luft, där insåg vi att vi hade mycket kvar att gå, inget vatten och det var typ 28 grader varmt och vi hade långbyxor på oss! Hahahaha! Vi påbörjade klättringen upp och herregud vilka smala trånga trappor, helt sjukt! Men väl uppe i kronan, som för övrigt kändes jätteliten så var vi nöjda! Däruppe var det 36 grader varmt så svetten rann bra!  

Tog lite kort och pratade med parkvakterna innan vi tog oss ner hela vägen! Det var nästan värre för det var så smala trappsteg så man var rädd för att ramla! Sen mötte vi Helen och gick runt och tog lite kort, shoppade lite och sedan tog vi båten tillbaka till fastlandet. 

Gick omkring i Battery park en stund och besökte även 9/11 memorialet innan vi tog tunnelbanan upp till 34th street. Där investerade vi i ett amerikanskt nummer, käkade lunch och besökte Victoria secret innan vi tog oss tillbaka till hotellrummet för en liten vilostund! Fötterna värkte ganska rejält där ett tag :) 

Framåt kvällen drog oss vi ut för att besöka lite affärer och köpa souvenirer såklart ;) Tanken var att käka ute på något roligt ställe men var 45 minuter kö på flesta ställena så vi gick till mitt, Helen och mammas stammishak när vi var där i jan 2014 :) Blev en god pizzaslice innan vi tog lite kort vid Times square och drog oss tillbaka till hotellet och sov :)