11 februari

Koh Lipe och öar runt Lipe

Upp på morgonen och la oss i en solsäng efter frukost. Tyvärr började det  regna så vi satte oss på våran balkong en stund och väntade in vädret. Satt och läste samt tröstkäkade choklad. Sen släppte regnet och vi gick ner och la oss i sanden för vår säng var upptagen :( Solade och käkade innan vår snorkeltur.  

Gick ner till stället där vi köpt vår snorkelturen och köpte båtbiljetter till Langkawi och blev upphämtade av en kille. Gick ner till deras ställe där en svenska mötte oss och vi fick skriva under några papper.  Det var vi, två andra svenska tjejer och 3 kineser ;) Hoppade på vår longtail båt och drog vi iväg! 

Första stoppet blev för att snorkla. Tanken va att vi skulle vara mitt ute på sjön men de va för strömt så de vågade inte ha oss i vattnet där :( Hoppade i vattnet och det brände på bra, var en massa maneter i vattnet :/ Snorklade omkring en bra stund och såg en hel del fiskar men det var alldeles för mycket folk för min smak :/ 

Hoppade på båten igen och kollade på en ö där alla stenar var runda och svarta, var väldigt fint men var sååå jäkla varmt!! Vidare för lite mer snorkling och där var det lite strömt och knappt inget folk! Agnis va kissenödig så vi simmade till stranden och hon kissade i djungeln och fick besök ;) Jag tänkte dock inte gå in i djungeln med alla ormar så jag stannade och kollade på eremitkräftor. Sen snorklade ca 40 min och det var ett bra vatten och vi såg clownfiskar, lejonfisk osv. 

Det tredje stoppet blev lite kortare men de var väldigt fint. Väldigt mycket fiskar, massa fina och färgglada koraller osv :) Sen drog vi oss till Ko Adang för slapp på stranden och vi satt med de svenska tjejerna och tjötade skit, badade lite, åt grillat och kollade på solnedgången. Även när solen gått ner så var det lagom varmt. 

När det blivit mörkt så gick vi ombord igen för att simma med lysande plankton. Va lite skeptisk för de va kolsvart o ja, vatten men väl i vattnet var de supercoolt! Planktonen lös upp runt en och det var nog det häftigaste på snorkelturen!! :) På vägen tillbaka började vädret bli sämre och de blev lite sjögång, regnade och det åskade. 

Väl tillbaka på Pattaya beach hittade vi vår båtplats och lyckades komma i land på en brygga och kvällen var över. Man kände sig sådär fräsch när man gick igenom walking street med blöta kläder och bikini :P Sa hejdå till svenskorna som hette Louise och Maria och gick hemåt. Handlade lite smått och gott på vägen tillbaka så vi hade till kvällen :)  Väl på hotellet fanns det inget vatten och man ville så gärna duscha, irriterande!! Sen blev det lässtund och läggdags.Kommentera här: