19 januari

Da Nang - Hue 

Upp och äta hotellfrukost, den var typiskt vietnamesisk och ja, inte god ;P Bokade en bussresa till Hue senare på dagen. Gjorde oss ordning, checkade ut och tog på oss promenadskorna och drog på en sightseeingrunda. 

Vädret var inte på topp och det blåste och var molnigt. Vi gick ner till marinan och Dragon bridge för att ta lite kort såklart ;) Gick över bron och gick ner utmed vattnet på andra sidan. Där stod de en massa marmorfigurer eftersom Da Nang är känt för sin marmor och marmorberg! Vi köpte en dricka och satte oss på en bänk utmed vattnet och filosoferade :P 

Sen gick vi inåt mot stan men där hittade vi inget intressant så gick över andra bron och stannade vid ett shoppingcenter. Där blev vi förfölja i varenda affär vi gick in i men handlade iaf ett ljus och lite smått och gott till bussresan! 

Sen drog vi oss mot hotellet men stannade utmed vägen för att äta lunch på ett av de inhemska ställena. Det stora problemet där var att de inte va någon meny på engelska och personalen kunde ingen engelska. Kommunikationen löste vi genom googletranslate via telefonen. Efter mycket om och men fick vi in kokt kyckling som såg ut som hundmat och smakade skit samt någon kål och lök. Vi blev väldigt besvikna, det var dyrt och vi gick därifrån väldigt hungriga. 

Stannade och köpte glass och satte oss vid hotellet och spelade kort och väntade på vår buss. Som vanligt var vår transfer till bussen supersena och tillslut fick vi ta en taxi till stora vägen dit bussen kom. 

Bussen va ett gammal härk från 1800-talet typ. Inte något vidare helt klart då mitt säte var kontant bakåtlutad och det kunde man inte ändra ^^ Vägen till Hue var väldigt mkt upp och ner samt en del tunnlar men de gick ganska så snabbt. Drygt 2 timmar med ett pissestopp mitt ute i ingenstans! 

Väl i Hue blev vi uppraggade av 2 mopedister som vill att vi skulle åka med dom. Jag ville inte men Agnis fick mig till att åka med, tydligen det enda sättet att ta sig från busstationen till centrum! Men de gick fint och väl på hotellet så fick vi värmande te och de hjälpte oss och checka in. Rummet vi fick var på 3 våning o ja, det var fuktigt och med myror och skitigt men de fick duga. 

Vi lämnade våra saker och gick för att leta reda på en restaurang de rekommenderade på hotellet men hittade den inte. Så vi gav upp eftersom det regnade och tog ett italienskt ställe istället! Maten var helt okej och vi fick en shot med caramell vodka till "förrätt". Sen blev de pannkaka till efterrätt, mycket gott :) Sen gick vi tillbaka till hotellet och kikade på Banshee innan vi la oss!
Kommentera här: