21 januari

Hue-Da nang-Hoi an

Morgonen började med frulle och plocka ihop alla våra saker innan vår chaffis kom. Vi åkte privatbil från Hue till Hoi an. Bilfärden gick bra men det var superdåligt väder med regn och moln så vi fick ta den "vanliga" vägen :/ 

Stannade utmed en strand och kikade men de blåste typ storm så va inte så njutbart precis ^^  Sen blev de ett stopp vid en Marmor souviner-affär där vi blev pålurade souviners såklart ;) 

Sen vidare till Marble mountain där tog vi hissen upp och njöt av utsikten. Vi gick omkring och kollade på berget, grottor och diverse småställen samt utkiksplatser. Vi promenerade ner ist för att ta hissen och mötte upp vår chaffis.

Han körde oss till vårt hotell i Hoi An. De låg lite utanför centrum men vilket ställe. Nästan nybyggt med ett stort fint rum men balkong som man såg ut över risfälten o ja, gravstenar! De va även varmt och skönt, det hade vi saknat! 

Vi tog och käkade lunch på hotell innan vi la oss vid poolen en sväng, dock i skuggan! Sen fick jag mail om att vår flygresa till Hanoi var ändrad till dagen efter än planerat. Vi skulle åka frekväll men fick flyg lördag dag ist. Lite irriterande eftersom vi bokat boenden på plats så förlorade dom pengarna. Så ringde bravoflyg och hon jag pratade med var så dryg och ja, ingen vidare service!! 

Slappade lite på balkongen innan vi oss redo och tog transferbussen till centrum. Promenerade ner mot nattmarknaden och vilken stad. Hela området var otroligt mysigt och vi trivdes direkt. Vi promenade runt och kikade. Där såg vi även första stånden med lyktorna, så otroligt fina och vi var fast ^^ Vi gick ner och kollade in nattmarknaden, den var dock inte så stor men blev lite småhandlat ;) 

Sen blev det käk, maten var god och vi bara njöt av värmen och staden! På vägen tillbaka gick vi över den japanska bron och handlade lite lyktor och byxor. Vi kollade även in flera olika gallerior, otroligt mkt fina tavlor till bra priser. 

Slog oss ner på ett café och väntade på bussen från hotellet men när vi skulle gå till upphämtningsplatsen så hittade vi den inte. Så efter att vi irrat runt bra länge gav vi upp och tog en taxi tillbaka ist! 

Kommentera här: