14 januari

Phnom Penh 

Började morgonen med att lämna in en hög med tvätt och slappade vid poolen hela dagen. Käkade en god lunch på restaurangen bredvid hotellet, det var gott :) 

Framåt eftermiddagen så väntade vi som vanligt på en tuk-tuk från båtfirman som hade arrangerat en sunset Cruise som vi skulle med på. Tydligen var den försenad och det blev stressigt men en tuk-tukgubbe från hotellet körde oss ner till "hamnen". 

Båten var fin och själva kryssningen var väl inget speciellt även om det var fint med solnedgången osv. Vi cruisade omkring på Mekong river och Tonle sap river. Vi skulle egentligen få en stor frukttallrik men det blev något litet fat med inhemsk mat, det var inte så gott! 

Så väl tillbaka i hamn så tog vi en tuk-tuk till en restaurang utmed Sisowath quay för lite middag. Blev en pizza och en massa gamla 90-talshits på en sportbar. 

Sen besökte vi nattmarknaden som denna kväll var öppen. Den var dock ingen vidare, mycket bättre i SR. Shoppade bara lite souviners innan vi drog oss tillbaka till hotellet där tuk-tuken tillslut hittade vårt hotell, haha! Väl tillbaka på hotellet plockade vi ihop våra saker inför morgondagen... 

13 januari

Phnom Penh 
Upp på morgonen för att kolla på Royal Palace och silverpagodan innan det blev för varmt. Ett jättefint och stort ställe där vi hade en kunnig och trevlig guide :) Det var några skolklasser där samtidigt som oss men nästan inga "vanliga" turister så det var skönt :) 

Tog en tuktuk vidare till Wat Phnom, ett tempel på toppen av ett berg. Det var fint men det var en bönestund så vi gick inte in. Agnis släppte en svala dock för god tur, lite komiskt va de faktiskt. Hon var väldigt noga med att jag inte skulle röra djuren, dvs hundarna pga smitta och så rör hon en fågel :P

Sen stannade vi för att köpa lite glass och snacks och sen lade vi lade vi oss vid poolen för lite sol, bad och kortspel :) lunch blev det på kfc, det smakade skit faktiskt, otroligt besviken! 

Sen slappade vi lite till i solen innan vi framåt eftermiddagen drog oss ner mot Central Market för lite shopping. Det blev lite handlat för oss båda, jag köpte ett par elefantshorts och Agnis massa sjalar ;) 

Själva shoppingen var väl bra men vi var lite sega och det var mycket folk och det var varmt så vår tuk-tukgubbe körde oss till en indiskt restaurang. De va Agnis önskemål såklart ;) Maten var hel okej men väldigt stark :P 

Resten av kvällen spenderade vi vid poolen och spelade massa omgångar med kort i den sköna varma kvällsluften :)  12 januari

Phnom Penh 

Upp och käka frulle innan vår tuk-tuk chaffis från dagen innan plockade upp oss. Blev ett snabbstopp vid Independence-monumentet innan vi åkte den 1-timme långa tuk-tukturen ut till Choeung Ek-Killing Fields från röda khemenernas regim i Kambodja. 

Vi hade en svensk audioguide som vi lyssnade på medan vi gick runt på området. Det var ett obehagligt och helt sjukt skrämmande ställe. De låg fortfarande ben kvar på vissa ställen :/ 

När audioturen var slut så kollade vi på en film innan vi gick till minnesstupan och tänkte en rökelse och lade en blomma för att hedra de döda! Sen gick vi utanför området och mätte upp vår chaffis och tog en lunch i skuggan! 

Sen åkte vi tillbaka till "centrum" för att besöka s21- Tuol Sleng som var ett tortyrfängelse under röda khemenernas tid. Man fick dock inte ta kort på området på så många ställen och ska jag vara helt ärlig så var det ganska overkligt ställe. Det var mycket kort på fångar och fångvaktare, man fick gå in i celler och man fick se olika tortyrmedel som användes! 

Väl klara där så hade vi bestämt en tid med våran chaffis som inte dök upp, vi väntade 30 minuter av ren artighet men gav upp och tog en annan tillbaka till hotellet. Där svirade vi om till badkläder och lade oss vid poolen. Efter ett tag kom tuk-tukgubben och krävde oss på sina pengar men han fick inte allt för vi fick ju betala en annan som körde oss hem! 

Efter en stund vid poolen lyckades vi bränna oss eftersom vi kanske inte smörjde in oss, haha!! 

Framåt kvällen gjorde vi oss redo och för en middag nere vid Sisowath quay. Blev god mat och cider på Karma, smakade fint :) 

Efter maten vandrade vi upp mot nattmarknaden, köpte en bussbiljett till HCMC och tänkte shoppa på nattmarknaden men den var stängd! Lite snopet så vi tog en tuktuk tillbaka till hotellet och slappade resten av kvällen med en bok!