10 januari

Siem Reap, Kambodja
 
Uppe tidigare än tuppen(verkligen sant eftersom vi hade en tupp utanför oss^^). Klockan 4,45 blev vi upphämtade av Pin och chaffisen och drog mot Angkor wat för att få uppleva soluppgången. Vi var tidiga för att få en bra plats och det var mycket folk redan då men vi lyckades få en av de bättre platserna. Slog oss ner och inväntade solen. Runt 6-tiden började himlen skifta färg och det blev fina kort med den bakgrunden :) När solen var uppe försökte vi leta rätt på Pin, vilket inte var det lättaste då det var fullt med folk och guider överallt ^^ Tillslut hittade vi honom och vi åt vår frukostlåda vi fått från hotellet.
 
Sen åkte vi vidare mot Preah Kan Temple. De templet var annorlunda mot de vi sett tidigare-detta var rött och det var ett stort spung-träd även där som växte i templet. 
 
Sen åkte vi vidare till Neak Pean, en liten ö som låg i mitten av en mansgrävd stor sjö. Det kallades de Holy water och det var ett sjukhus tidigare. Det var ganska lugnt och harmoniskt härute, Agnis tyckte verkligen om denna platsen. Jag var mest rädd för den långa ostabila bron som gick över skitigt vatten ^^ 

Åkte vidare till Ta Som temple och sen även East Mebon. De sistnämnda var lite annorlunda då det var stenar som var röda och massa små små hål i dom. Där tände vi även en rökelse och bad en bön. 
 
Sen blev det en lite längre biltur till Bantey Srei-pink lady temple som låg ca 45 min. bort enkel resa. Där möttes vi av massor med folk-mångs busslaster om man säger så. Var lite lätt kaotiskt inne på det området men det var fint. Väldigt detaljerade stenar, helt sjukt att allt är gjort och uppbyggt för hand!!
 
Sista templet för dagen var Pre rup, lite liknande East medon och en jäkla hög trappa som vi självklart besteg. Inte lätt att vara kort i dessa trappor till alla templen då en del är orginaltrappor och helt sjuk höga steg ^^ Här började vi bli slöa och valde att avsluta dagen och dra oss tillbaka till hotellet. Där sa vi tack och adjö för 2 intensiva och innehållsrika dagar med mycket fina ställen och intressant information.
 
Sen tog vi och gick och käkade lunch och slappade i skuggan-ca 35 grader var det. Sen placerade vi oss vid poolen och solade/sov/läste/badade bra länge, det var så gött efter en tidig morgon. Framåt kvällen drog vi oss ner mot Pubstreet och käkade god mat på Old House. Var och kikade in på ett shoppingmarket också såklart ;) Väl på rummet igen så packade vi ihop våra saker och la oss-hade varit en lång dag ^^
Kommentera här: