12 januari

Phnom Penh 

Upp och käka frulle innan vår tuk-tuk chaffis från dagen innan plockade upp oss. Blev ett snabbstopp vid Independence-monumentet innan vi åkte den 1-timme långa tuk-tukturen ut till Choeung Ek-Killing Fields från röda khemenernas regim i Kambodja. 

Vi hade en svensk audioguide som vi lyssnade på medan vi gick runt på området. Det var ett obehagligt och helt sjukt skrämmande ställe. De låg fortfarande ben kvar på vissa ställen :/ 

När audioturen var slut så kollade vi på en film innan vi gick till minnesstupan och tänkte en rökelse och lade en blomma för att hedra de döda! Sen gick vi utanför området och mätte upp vår chaffis och tog en lunch i skuggan! 

Sen åkte vi tillbaka till "centrum" för att besöka s21- Tuol Sleng som var ett tortyrfängelse under röda khemenernas tid. Man fick dock inte ta kort på området på så många ställen och ska jag vara helt ärlig så var det ganska overkligt ställe. Det var mycket kort på fångar och fångvaktare, man fick gå in i celler och man fick se olika tortyrmedel som användes! 

Väl klara där så hade vi bestämt en tid med våran chaffis som inte dök upp, vi väntade 30 minuter av ren artighet men gav upp och tog en annan tillbaka till hotellet. Där svirade vi om till badkläder och lade oss vid poolen. Efter ett tag kom tuk-tukgubben och krävde oss på sina pengar men han fick inte allt för vi fick ju betala en annan som körde oss hem! 

Efter en stund vid poolen lyckades vi bränna oss eftersom vi kanske inte smörjde in oss, haha!! 

Framåt kvällen gjorde vi oss redo och för en middag nere vid Sisowath quay. Blev god mat och cider på Karma, smakade fint :) 

Efter maten vandrade vi upp mot nattmarknaden, köpte en bussbiljett till HCMC och tänkte shoppa på nattmarknaden men den var stängd! Lite snopet så vi tog en tuktuk tillbaka till hotellet och slappade resten av kvällen med en bok! 


Kommentera här: