7 januari

Hongkong-Siem Reap, Kambodja
 
Väl framme i Hongkong gick vi igenom en säkerhetskontroll och blev av med vårt vatten igen(hände i London också).. Min ryggväska blev även stoppad och genomsökt men det var inget. Sen letade vi länge efter vår gate vilket inte var det lättaste. Och när vi väl tagit bussen ut till vår terminal så har de bytt gate så på bussen igen och tillbaka till huvudbyggnaden, lite frustrerande bara :P 
 
Tog en buss fr.o.m. Gaten till planet, sov igenom starten typ och flög iväg. 
2,20 tog det till Siem. Och jag sov, åt och läste. Va väldigt trött och hade väldigt svårt att hålla ögonen öppna :P 
Väl framme i Siem möttes vi av moln och 30 grader. Skönt men inte för varmt vilket var bra för oss svennar, Hahaha!
 
Tog oss igenom immigrationen och hämtade väskorna och träffade vår tuk-tuk gubbe. Min första tur någonsin o de var en upplevelse i sig. Vägarna var väldigt dåliga och håliga, det blev väldigt guppigt i bak på tuktuk-vagnen. För att inte prata om trafiken. Vilken trafik, inga regler och bara massa tuktuks o mopeder överallt. Reagerade på hur skitigt och slummigt allt kändes, inte som hemma precis! 
 
Väl på hotellet checkade vi in, fick ett väldigt annorlunda rum mot bilderna utan fönster vilket gjorde att de kändes mörkt :/  Vi slappade en stund, vi var trötta efter våra flygresor. Vi tog tag i livet och gick ner till Night Market som var runt hörnet från hotellet. Kollade på lite saker men handlade inget utan vi gick o käkade lite ist. Första maten i Kambodja blev grillad kyckling med mos och sås. Väl tillbaka hotellet la vi oss, va helt slut o klockan va runt 21 lokal tid!
 
 

Kommentera här: