8 januari

Siem Reap, Kambodja 

Vi ställde klockan på 8 för att inte sova bort hela dagen, rediga vi är ;) Käkade frulle på hotellet och slappade innan vi tog en tuktuk till Nationalmuseumeet. Gick omkring i 1 1/2 timme och kollade på dvs stenar, figurer och läste om deras historia. Intressant men man va seg i kolan för mkt fastnade inte i min hjärna iaf :P 

Väl utanför mötte vi upp en annan tuktuk-gubbe från hotellet och vi åkte till ett krigsmuseum. De va väldigt intressant och vår guide var väldigt duktig och pratade bra engelska!

Stackarn hade varit barnsoldat under röda khemenernas tid och hade förlorat en arm. Vi lyssnade på hans hemska historia och på de hemska saker som hände i Kambodja under Pol Potts tid som styrande. Hemska människa!! Efter turen gick vi omkring och tog lite kort på de gamla pansarvagnarna osv, de va tom skelett kvar i ena stridsvagnen, usch! 

Sen åkte vi vidare till Siem Reap Killing Fields för att se ett tempel och en stupa med människors skallar i och sen tog chaffisen oss till en restaurang för lite käk då vi var hungriga som fåååå :) Där avnjöt vi en lunch och en god pepsi twist i svalkan! 

Efter lunchen bad vi chaffisen ta oss till ställen där han tyckte vi skulle se. Han guidade oss igenom två begravningplatser med häftiga gravar, det är som små hus där buddhisterna tror att deras "spöke" bor kvar efter de gått bort. På de andra stället gick vi upp till ett tempel och kollade närmare men vi fick inte hälsa eller prata med någon munk för vi var kvinnor ;P 

Sen drog vi oss tillbaka till hotellet och la oss vid poolen även om det inte var så varmt. Jag tog ett dopp men de va kallt som satan! Blev att läsa o lyssna på musik ist ^^ Sen duschade vi o gjorde oss redo för lite mat. 

Vi tog en tuktuk till Hard rock för att köpa trumpinnar och sen käkade vi lite mat på ett ställe bredvid vid Kings road. Den delen av staden va mysig och full med färgglada lampor, jag blir så glad av färgglada lampor. Efter maten gick vi vidare för det var så nära till hotellet. 

Stannade vid Old Market och kollade på alla diverse saker. Väl på hotellet så slappade vi och läste innan vi la oss efter en härlig första heldag i Siem Reap :) 

Kommentera här: