19 februari

Siem Reap, Kambodja-Hongkong-I luften mot London! 

Var uppe tidigt och åt en god frukost inför vår resdag! Sen packade vi och njöt in i det sista av vårt härliga rum innan vi tog en tuktuk till flygplatsen. Där var vi förbi lost and found först för att få mer info ang Agnis väska och det visade sig att den var på väg till Kuala Lumpur och de skulle försöka göra så vi mötte upp den i Göteborg! 

Vid incheckningshallen blev det lite krångel för vi ville plasta in våra tavlor men var kort med en dollar men han gav sig inte så fick ta ut pengar och krångla, lite irriterande. Sen ställde vi oss i incheckningskön som tog hela livet kändes de som, var riktigt segt! Väl framme så kunde vi checka in vår bagage ända till Göteborg vilket var väldigt smidigt :)  Igenom passkontroll och säkerhetskontroll innan vi kunde boarda till Hongkong

Väl framme i Hongkong så gick vi till customs vilket var smidigt då man bara fyllde i en lapp och gick igenom. Försökte hjälpa 2 ryska tanter också men de förstod ingen engelska så gav upp :P Ute i ankomsthallen bytte vi om till varmare kläder då Hongkong bjöd på 12 grader och regn. Tog och köpte tågbiljetter in till stan och hoppade på första tåget. 

Det var väldigt smidigt och vi kom ner till centrum på ca 20 minuter. Att hitta ut från stationsbyggnaden och gå ner mot centum var inte lätt. Så vi hamnade ute i regnet vilket inte var nödvändigt när vi insåg att vi gått runt den byggnaden vi kunde gå igenom ^^  Sen var vi inne på något shoppingcenter o skit, Krångligt var det iaf! Tog oss upp till huvudgatan där vi tog första bästa donken och tog lite wi-fi och mat i kylan. 

Letade rätt på Hard rock cafe vilket låg en bit bort från huvudgatan. Hongkongs gator var väldigt små men väldigt mysigt även om det spöregnade. Vi gick in i en skobutik för Agnis frös om sina stackars fötter i kylan, hon fick ju gå i flipflop med socker :P I butiken spelades Avicii och Agnis hittade tillslut ett par skor som passade i Hongkong och Sverige ;) 

Försökte sen hitta tillbaka till vår tågstation vilket vi lyckades med tillslut, tack google maps säger jag bara!! :) Vi hade mer tid och spendera om vi ville men vi frös och våra väskor var tunga att bära på tyvärr :( Hade gärna åkt upp till Victoria Peak men pga vädret så hoppade vi det! Hoppade på tåget tillbaka mot flygplatsen igen. Där blev det säkerhetskontroll och sen gick vi på shoppingtur igenom alla taxfree butiker. 

Dock var jag seg i huvudet så vi handlade lite gott på mc och jag köpte pennor och en målarbok och vi satte oss ner och väntade. Vi hade ca 4,5 timme innan vårt plan skulle gå så tiden gick långsamt samtidigt som man var så trött och bara ville sova! 

Agnis var iväg och shoppade lite medan jag väntade med våra saker. Sen fick vi vårt gatenr så vi slog oss ner där och laddade telefoner och väntade på planet till London. Tillslut fick vi boarda och vi hamnade långt bak ihop med en svenska. Jag var så himla trött när vi klev på så direkt när vi fått första maten stenslocknade jag ;) Kommentera här: