Thailand

Besöka städer: Hua Hin, Bangkok, Phuket och Koh Lipe.
Bästa sevärdhet: Oj, Grand palace-området samt Wat Pho(den vilande buddhan) i Bangkok var såå fint men älskade även snorklingen i Lipe-området.
Sämsta sevärdhet: 7 Kings of Siam statues, var bara 7 statyer och inget mer, allt som stod om dom var på thai så man förstod tyvärr inte innebörden riktigt :/ 
Antal dagar i landet: 21 dagar, 8 av dom skulle spenderas i Laos men blev lite ändring ;)
3 första intryck av landet: Storstad(landade i Bangkok), varmt och massor med bilar.
Vanligaste färdmedlet: Thai-buss(tuk-tuk) i Hua Hin, moped med vagn och Longtail boat på Koh Lipe och taxi i Bangkok.
Bästa maten: Kyckling och cashewnötter i Hua Hin och yellow noodles med kyckling på Lipe :) 
Bästa hotellet: First Choice suites, vår lägenhet i Hua Hin var fräschast. Men vår bungalow på Lipe Beach resort på Koh Lipe var otroligt mysig och charmig (även om vattnet aldrig funkade typ :P)
Besökta flygplatser: Suvarnabhumi airport(Bangkok), Don Mueang(Bangkok) och Phuket int. 
Färdmedel använda under tiden i landet: Flyg, thai-tuk-tuk, thai-buss, färja, longtail-båt, moped med sidovagn,någon slags båt som gick igenom Bangkok, bil och taxi.
Betyg av landet: Thailand har aldrig lockat mig, det är för svenskt. Och det var vad jag tyckte också. Bangkok var en härlig pulserande storstad med trevliga sevärdheter som passade mig bra. Hua Hin var pensionärernas paradis som var väldigt försvenskat och väldigt lugnt område med trevlig shopping och för att inte prata om Phuket. Mycket dyrare priser på allt och menyer på svenska, nej tack kommer aldrig sätta min fot där igen! Koh Lipe var mysigt och en liten paradisö men en vecka räckte för så mycket fanns det inte att göra(förutom sola, bada och snorkla). Så ja, Thailand var okej(garanterad sol vilket var sjukt gött) men kommer antagligen aldrig åka tillbaka som de känns nu ;) Kommentarer:

1 Frida:

Det ser verkligen helt underbart härligt ut alltså! :)

Kommentera här: